Entrada destacada

dimarts, 6 de setembre del 2016

Travessany. I el sol de Setembre.

Déu ni do la caloreta que fa per ser Setembre, aquest ja tornarà a ser un estiu de mai acabar. Però ja està bé, així podem allargar la temporada pirinenca. Aquest cop a Travessany (o Travessani, no ho sé del cert).


Ahir vam aprofitar les últimes llums del dia per fer una via a Cavallers i avui hem pujat fins les altives, boniques i estètiques Agulles de Travessany a fer les dues CADE's que hi ha, primer a la 4°agulla i després a la 2°.


Vies amb característiques d'alta muntanya i tot el que això comporta. Una més llarga, més indefinida i més salvatge, i l'altra més curta, definida i repetida.


De material no en trobarem gaire, només algun clau contat i caldrà els tascons (discret), friends fins C3, Aliens i bagues per anar bé del tot. Roca molt bona amb els inevitables blocs a les parts altres i el líquen en diversos punts.


El descens de la 4° agulla el farem desgrimpant fins al coll amb la 5° (precaució) i un rapel de 50m mínim pel vessant est. I per baixar de la 2° cal desgrimpar una mica direcció a la 3° agulla fins trobar un passamà i un rapel de 25m fins al coll (precaució també).


I com he comentat, ahir en arribar vam aprofitar per fer una vieta ràpida i curta a la part esquerra del sector African Wall: la Piskinaires. Com que fa dies que no plou, la vam trobar totalment seca.


Apa! Fins aviat i per les Cade's vam tardar 12h de cotxe a cotxe ... amb dos hores i mitja d'aproximació i dues de descens.

3 comentaris:

luichy ha dit...

Vaya derrumbe en la segunda aguja...

luichy ha dit...

Tercera

Parce ha dit...

Pues si, una piedrecita de veinte o treinta toneladas, jeje!!

Nos vemos crack.