Entrada destacada

dijous, 9 d’agost del 2018

15 anys de... la Nord Clàssica al Vignemale.

Amb el Marià ja ens havíem convertit en un mixte de client-guia i companys-amics i durant diversos estius vam fer sortides super interessants. Avui fa 15 anys vam decidir-nos pel Vignemale, un dels grans pics del Pirineu i, escalar la seva cara nord era tot un repte.


Recordo amb intensitat tota la sortida: la llarga pujada de nit al refugi, l'aproximació sense grampons per la moribunda glacera, la rimaia, la via, el ruixat acabant l'aresta intermitja i fer els esquistos vermells molls (a la imatge), el cim, el descens per la glacera d'Ossoue picant graons amb el martell (greu error no dur uns gramponets),retorn al refugi, vivac d'esgotament amb pluja nocturna i baixada final l'endemà al matí destruit però amb una rialla d'orella a orella. Genial.



Us penjo la ressenya que vaig fer amb petits retocs de la que duiem nosaltres i que ja vaig penjar en el seu dia per internet (diria que ara s'utilitza bastant al ser una de les poques que hi ha disponibles).

Apa! Fins aviat i només afegir que la via té un ambient sublim i aspre d'alta muntanya que no s'ha de menystenir... sort.