Entrada destacada

dilluns, 17 de setembre del 2018

L'Esperó Tort a Busa.

Tornem a la vertical després d'uns quants dies parat i tornem a Busa després d'encara més dies sense anar-hi. Hem repetit l'Esperó Tort per la variant ja que el traçat original dóna moltes voltes i no es veu gens atraient, tot i així, tota ella desprèn una sensació de via a mig acabar.


Els tres llargs de la via tenen la seva gràcia i els seu punt picant: el L1 en el diedre barrat per una gran alzina (millor per l'esquerra seguint el traçat original), el L2 en una excitant i perillosa travessa de dretes, i el L3 per un mur fàcil però difícil d'assegurar.


Dur friends fins C2, Aliens i algun tascó (o tricams). Roca variable: trams molt bons i trams delicats. Destacar l'R2 d'un sol parabolt i difícil afegir material (demana a crits una altra expansió) i graduació original bastant apretada.


Apa! Fins aviat i ...li falta molt per convertir-se en clàssica.

1 comentari:

edunz ha dit...

aquesta via tenia el bonic al.licient que fou oberta sense expansions, en el dia. En el seu moment es va pensar en adreçar el sinuós segon llarg i afegir alguna cosa. Això va derivar en les variants que es van obrir noves. El darrer llarg original tenia bastant mèrit tb. En conjunt era una lína que una mica més arreglada haués pogut sortir-ne una via "fàcil" i clàssica bonica; tenint en compte la verticualitat persistent de Busa, aquí la cosa afluixa una mica
http://edunz.blogspot.com/2017/09/vianova-espero-tort-110m-v-busa-sud.html