Entrada destacada

dimarts, 30 de juliol del 2024

Marineta des Lolites al Contrafort del Tuc de la Tallada.

Busquem la fresca de la muntanya per fugir de la calor de la plana. I sense ser una fresca destacable almenys no hem passat massa calor tot escalant la Marineta des Lolites al Contrafort del Tuc de la Tallada (o del Feixan) a la bonica i tranquila vall de Moliéres. I si hem passat calor ha estat per la via que prou té trams ben exigens. 


La via és molt bonica (L4 brutal) i ben assegurada (que no vol dir molt assegurada). Com dic, hi ha trams ben exigens, especialment el L1 (el més obligat de la via) però, en general, s'ha d'anar fort si es vol fer en lliure. Personalment els graus em ballen una mica: L1 potser una mica més del que diu i L3 i L4 potser una mica menys, el L5 ni probar-lo, A0 a sac (ressenya segons apresiacions personals).


Està bastant semiequipada i només de tant en tant es va colocant algun flotant, potser el L5 és on demana més material però no cal repetir res: gestionant una miqueta el friends (fins C3) i els Aliens ni ha prou. Roca impecable i passatges ben variats. Descens rapelant (preveure algun cordino o maillon per si de cas).


Apa! Fins aviat i... el L6 només cal fer-lo si es vol baixar per les vires de l'esquerra, si es vol rapelar la via és completament opcional.