Entrada destacada

divendres, 13 d’abril del 2012

Montanejos. L'història continua.

Lloc mític, històric, un dels bressols de l'escalada esportiva. Tants anys escalant i encara no hi havia estat mai. Imperdonable, ja ho sé, però jo sóc un clàssic i això de l'esportiva em va gran, així que calia fer vies llargues.

El primer dia i després de dinar, ens hem acostat a l'Estret de Mijares a fer l'ultraclàssica Pericondrio Tragal. Molt bonica, vertical i espectacular. L1 molt molt gastat i la resta molt menys. Anar amb molt de compte amb el munt de vies que l'envolten i la creuen.


L'endemà i veient que això dels cantos gastats no és lo nostre hem fet una via bastant nova a la Pared de Arriba (començant des del contrafort inferior). El Rio que nos lleva és una bonica via, bastant llarga i amb poc compromís. Menció especial a l'últim llarg, xulíssim però excesivament equipat. Serà clàssica.


I avui, abans de tornar cap a casa, hem passat el matí a la Paret del Tubo fent la via Parados al Sol (que crec que trepitja sense contemplacions una via antiga que segons la guia es diu Fisura Sudoeste i aquí o deixo). Una altra via dels darrers anys per no patir gens i combinable amb les vies esportives veïnes. També serà clàssica.


Totes aquestes vies estan ben equipades, sobretot les dues darreres, antic queda aquell famós refrany de "Montanejos, donde las chapas están lejos".





Apa! Fins aviat i compte que l'essència no es perd mai.

4 comentaris:

GARAMOND ha dit...

Me gusta mucho...... y muy guapos los croquis. Te voy a enlazar en el escaladmalditos para que la gente de por aquí vea todo lo que nos queda por descubrir al otro lado de la peninsula.

Salud!!!!!

Parce ha dit...

Ei, que tal? jeje!!
Hacemos lo que podemos i lo mejor que sabemos.
Ahora voy a escaladmalditos a ver que cuenta.

Hasta pronto, cracks.

Anònim ha dit...

hola y buenos dias!

espero que disfrutarais en montanejos, con respecto a la via parados al sol, los equipadores repitieron la perdida via "fisura sudoeste" y al terminarla decidieron equipar la unica via de montanejos de grado 5 y que sale andando por arriba (para los que no quieren sufrir y hacer algo de tapieta)la via parados al sol no es la fisura sudoeste, esta va sorteando los diedros mas hacia la derecha por placas tumbadas y rotillas, y saliendo en el l4 por la derecha, nosotros seguimos recto, el l2 por ejemplo solo utiliza de la via fisura sudoeste las reuniones...
solo era aclarar. espero que os gustara, salud y buenas trepadas.

Parce ha dit...

Perfecto anónimo (siento llamarte así pero no has puesto el nombre).

Parece raro que llamen Fisura Sudoeste a una via que no va por la fisura. Pues nada, tema aclarado.

Montanejos me guto mucho, espero volver pero no se cuando.

Salud.