Entrada destacada

dimecres, 19 de març del 2014

Cordat l'Espardenya + la via del Ferran a la Paret del Devessó.

Em sembla que és la primera vegada que vaig a la Paret del Devessó a Malanyeu i no m'enfango els peus. I és que el dia d'avui a tornat a ser esplèndit com els de l'última setmana com a mínim i sinó fixeu-vos com està el rierol de peu de paret.


He repetit la Cordat l'Espardenya i la Via del Ferran, a tocar mateix de l'Stoc de Coc, on tens que resistir la temptació de no xapar els parabolts ja que estàn molt a tocar. De fet, m'he estresat bastant ja que no sabia cap on tirar: tot és veia igual, sense cap mena de rastre i quan ja pensava que estava encigalat... pam! un pontet de roca minúscul i ronyós davant del morros. I apa tornem-hi... metres i metres i pam! un altre. I per acabar-ho d'adobar ...fixeu-vos que hi ha en el forat... jejeje!!!


De material: tascons, friends (fins C2), Aliens i cordinos variats. Aniria molt bé que es restauressin per que els que hi ha no serveixen ni de clauer. Roca espectacular, no cal dir-ho. I descens en rapel.


Apa! Fins aviat i compte a la sortida de l'R1... no tinc clar haver anat per on toca.

3 comentaris:

Amadeu ha dit...

Moltes felicitats per la repetició d'aquesta via i sobretot per la que vas fer a la Sajolida.
Entenc què es fa difícil seguir la via per manca d'equipament,però això ès la gràcia , oi? Jo tampoc tinc clar per on va exactament.
T'envio un panoràmic (que potser ja tens) on surt el seu recorregut. Es fet sobre una diapo i les savines que surten son referencies fiables.
El 1er llarg estava a pèl fins que un escalador conegut pensant que obria via va arribar a la reunió i va descobrir que ja estava obert. Els parabolts s'hi van quedar.
La stock de cok, via de consum, divertida i banal es va carregar l'espai vital de la Sajolida i de la Cordat l'Espardenya, es una llastima i cal escalar amb determinació per no acabar fent un curt flanqueig i canviar de via.
L'aparteu les criatures ès del mateix estil i sense aquest problema de proximitat.
Recte amunt de la R1 de la Bonys Benignes hi queda un magnific espai per a tirar fins dalt. En David Aloy ja en va fer 15m i es va baixar d'una savina. Ara, gent del país ho te al cap. Seria bó que qui ho acabés ho fes a l'estil de Malanyeu amb cap o poques expansions.
Salut!

Amadeu ha dit...

Ah ja els hi faré una renovació als ponts de roca!
Amadeu

Parce ha dit...

Ostres gràcies. A mi m'encanta l'estil d'aquestes vies, el problema que tinc és la poca fiabilitat de les ressenyes i el cacau de vies que hi ha per tot arreu.

Cuidat Amadeu.