Entrada destacada

dimecres, 24 de febrer del 2016

La Neusnidó a la Paret del Devessó.

Avui no tenia massa temps per escalar i he decidit de fer quelcom ràpid, fàcil i a prop del cotxe. I com que el company no havia estat mai a Malanyeu, doncs hem dit: -Cap allà!-.


La Neusnidó és una d'aquestes vies de la nova fornada que no saps massa bé si aprofita, trepitja o esquiva vies ja obertes. Sigui el que sigui, és una via prou bonica i ràpida per disfrutar i no patir gens ni mica.


Equipada amb material divers, amb clar predomini dels parabolts (de 8mm!!!). Amb unes quantes cintes (16 + R.) ja fareu. Roca bona i poca herba. Descens en rapel per la mateixa via fent l'últim des de la via veïna.


Apa! Fins aviat i nom escrit a peu de paret per no confondres.


6 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Hola Parce,
Me'n alegro que t'agradi la via. Tinc pendent anar a substituir els parabolts de 8mm per uns de 10mm i muntar una R.2 que sigui propia de la via i més còmode que l'actual, que pertany a la via Rock Suave.
salut i a escalar

Parce ha dit...

Jo no tocaria res, no cal fer més forats dels que ja hi ha i l'R2 és incòmoda però tampoc és horrorosa. L'única cosa que faria és ficar dues anelles als ràpels per comptes d'anella + cordino.

Fins aviat Joan.

Joan Baraldes ha dit...

Segons els entesos ( Tino Nuñez) posar dues anelles als rapels fa que les cordes s'arrissin. Sempre és millor rapelar d'una sola anella reforçada amb un altre parabolt amb una cadena o una baga.

Parce ha dit...

i si peta l'anella... a tomar pel cul,no? i quan la baga és vella... ja només és d'un parabolt, que si a més és de ferreteria doncs ja doble merda.

Deixat de Tinos...

Dues anelles, aixó sí, ben posades. I si vols assegurar d'evitar arrisades xapes d'aquelles amb dues anelles.

Anònim ha dit...

Qui es el tal Tino??Aniol.

Amadeu ha dit...

Hola,
Fa dos dies la varem repetir.
Dos metres mes amunt de la R de la Rock Suave ja hi hem trobat una reunió nova i un pont de roca artificial. Aquestes dues reunions estan al mig d'un llarg de la via del Senglar del Joan Martí.Era un llarg net.
Respecte? Que es això!

Les cordes es torsionen quant incideixen a l'anella obliquament. Es poden muntar reunions de dues anelles que no engendrin torsions. Rapelar d'una sola anella es perillós. Ho fem sovint, però cal recordar el passador de l'ascensor de Bellvitge.

Salut!