Entrada destacada

dimarts, 2 d’agost del 2016

El Gran Diedre al Pic Barbet.

Des de la plana del Rosselló, el perfil del massís del Canigó esdevé una imatge impactant, almenys si és la primera vegada. Han passat molts anys des d'aquell viatge de feina que em va permetre veurel i sempre havia tingut ganes d'anar-hi.


El Gran Diedre (o Sala Bobo) a la paret nord del Pic Barbet és la gran clàssica del lloc i, naturalment, la que disposa de més informació. Nosaltres hem fet l'entrada original i la sortida original per variar una mica del que fa la gent, que entren per la Mauber i surten pel Pilar Chouca.

 
 

Via bonica i sense massa dificultat. Inici per uns diedres amb diagonal a l'esquerra no massa evidents a uns vint metres a la l'esquerra de la Mauber (clau més o menys vissible). Part central per un diedre perfecte super evident i part superior anant a buscar la gran cova característica i després flanquejant a la dreta per unes vires herboses.



Semiequipada amb algunes reunions de parabolts. Cal portar tascons (discret i més aviat petits), friends (fins C2), Aliens i alguna baga. Roca molt bona menys l'entrada a l'R2 i l'R6 (cova) però bastant polida per l'aigua i el glaç, sobretot al diedre.


I ara el que us importa de veritat... la pista, oi que si? Doncs és cert, és llarga (vint quilòmetres) i està feta una desastre: els cinc primers fins a Mas Malet està perfecta, d'aquí fins a  Prat Cabrera encara aguanta, però els últims cinc estan molt malament. Tot i que es pot passar i hi ha penya que hi puja, no és recomanable per turismes.


Apa! Fins aviat i per cert, aproximació i descens còmodes amb poc més d'una horeta.

2 comentaris:

laura pi ha dit...

Romàntic de cap a peus, la via original com ha de ser, ja veig que no sóc l'única, jejejeje.
Ja trigaves en anar-hi!

Parce ha dit...

Si ja ho sé, però no tinc cotxe adient per anar-hi, jeje!!

Fins aviat.