Entrada destacada

dijous, 26 d’abril del 2018

L'Esperó Dellà a la Serra de Carrànima.

Bon temps i caloreta aquests dies i, a les cares sud com les existents a Abella de la Conca encara més. Hem fet l'Esperó Dellà a la Serra de Carrànima, una via que m'ha deixat un regust amarg i no per la via sinó pel descens (que ja comentaré).


Doncs si, esperó ben definit a la part central amb uns passatges prou interessants. El pas d'entrada l'he tret en lliure essent de 6c com a molt (i per que t'agafa totalment en fred). L'últim llarg l'hem dividit en dos tal i com recomana la ressenya original.

De material hem usat ben poca cosa ja que està bastant bastant equipada, amb friends fins C2, Aliens i diversos cordinos (alguns per abandonar) crec que ja fareu. Els friends grans podeu dur-los però són opcionals. La roca bona en general amb alguns blocs a vigilar.


Parlem del descens? La ressenya original diu fer un rapel molt en diagonal (cert però sense problemes) i llavors un rapel de 60m fins la feixa. Bé. Quan surt a la punta de la proa i veus tota la llargada del rapel ja dubtes de si amb seixanta arribes a baix i efectivament a mida que ho fas t'adones que la cosa anirà molt i molt justa, tant justa que a nosaltres (amb les nostres cordes de seixanta) ens n'han faltat uns sis o set per acabar-lo amb seguretat. Els primers dos amb desgrimpada delicada (IVº) per la canal herbosa i els altres cinc ja més suaus.
Jo diria que les nostres cordes no tenien tant "xiclet" com la dels oberturistes, o que les nostres eren més curtes o les seves més llargues (que aquí les marques comercials també et venen gat per llebre) però la recomanació és clara: aprofitar la nombrosa vegetació existent per dividir el rapel en dos o baixar per la pròpia via previ equipament de la reunió opcional (es podria treure un clau del L1 i deixar-lo a la citada).

Apa! Fins aviat i ...ara cadascú que faci el que vulgui, jeje!!

2 comentaris:

Els Visas ha dit...

Hola Lluis,
Nosaltres varem baixar per la dreta de l'esperó mirant amunt. Per la via Remigius i crec recordar que varem fer dos rapels, però aqui el terra està més aprop.
Bona activitat, Felicitats
Josep

Parce ha dit...

Ok. Suposo que els propers repetidors ja ho tindràn en compte. Jo com que no m'ho esperava vaig pillar, aquestes coses ja passen.

Gràcies per la info Josep. Fins aviat.