Entrada destacada

dijous, 9 de maig del 2019

Integral Castell Berguedà a la Serra de Queralt.

Des de les primeres visites per fer esportiva a la zona de Berga, em preguntava com era possible que els vistosos contraforts de la Serra de Queralt no estiguessin oberts: tot és qüestió de temps i juntament amb l'esportiva han sorgit les vies llargues. Avui hem repetit l'anomenada Integral Castell Berguedà formada per les vies ArnauOleguer i Queraltina.


Així, després d'errar en l'aproximació (i fer més el senglar de que tocava) hem trobat l'inici de l'Arnau Oleguer: vieta amb l'únic alicient de fer metres i algun tram amb roca curiosa. En la Queraltina ja ens ho hem mirat millor per trobar les 'Q' vermelles just per sobre del camí de ronda i aquesta sí que val la pena de veritat: molt bona i ben trobada via.


L'Arnau, i no tant la Queraltina, estan practicament equipades però algun friend és recomanable. Roca molt bona en general i poca herba. Reunions totes amb anella (preveure algun cordino) però es pot baixar caminant amb certa precaució per la cresta cimera i després pel camí de Queralt.


Apa! Fins aviat i si porteu un pla B us pot ser útil.