Entrada destacada

dimarts, 20 d’agost del 2024

15 anys de... la Nordmagnum al Calderer.

Al Pedraforca, més enllà del pany clàssic del Calderer, hi ha un repóquer de vies ben poc repetides. Potser és la longitud o l'accés indefinit o el caracter auter de la cara nord, però el cert és que allà estan, perdudes i oblidades pel col.lectiu. Fa 15 anys jo vaig fer la meva primera via d'aquest repóquer: la NordMagnum i, certament, el record que en guardo és d'una gran i llarga jornada d'escalada. Una ben bona, variada i sinuosa via.


Recordo que vam haber d'aguditzar la vista i treure el nostre màxim potencial per trobar l'inici i la resta de la via. No sabíem si els trams d'artificial sortirien en lliure però vam aconseguir-ho i això li va fer guanyar un plus de bellesa (màx 6c). També recordo que practicament no ens va tocar el sol i, a l'estiu, també és un punt a favor.


Cal dur un bon remenat de flotants i saber-lo utilitzar amb solvència i rapidesa (500m són força metres). Precaució en l'accés per les grades inferiors de l'Estasen i sortida recomanable pel Collet de la Cova. I una mica de ressenya per tancar el post.


Apa! Fins aviat i l'altra via feta del repóquer és la Joan Martí... una altra bona via a l'ombra.