Entrada destacada

dimarts, 3 de desembre del 2013

Escales. El sol ribagorçà.

Després d'uns quants dies freds, aquesta setmana m'he escapat a buscar el sol, el sol de la Ribagorça, en una de les parets més assolellades que hi ha a prop del congost d'Escales: el Talló d'Aulet, una petita gran paret, tranquila, solitària i talaïa perfecta de la Mitja Ribagorça.


Hem escalat dues vies: Welcome to Machine i la via de La Fissura. Dues vies de característiques molt semblants i on l'herba en les fissures denoten la seva poca freqüentació, i això no vol dir que siguin vies lletges, tot el contrari, són molt bones però el que si vol dir és que aquestes prenen forats i cantos vitals.


El primer dia vam fer la Welcome to Machine. Destacar el L3: boníssima fissura de continuitat que ens exigirà d'allò més per poder-la fer en lliure: equipant, apretant i disfrutant a parts iguals. I el segon dia encara hem apretat i disfrutat més a la Via de La Fissura, on tots els llargs són bons o molt bons però llàstima de la feixa intermitja que ens trenca la verticalitat. Genial!!!


Menció especial a la roca: increïblement bona, abrasiva, adherent i amb uns cantos afilats com ganivets (sputnik triple zero), dit això, penseu que l'herba creix en les fissures (com he comentat) i emprenya molt pel que va de primer (el de primer neteja perque el de segon pugui encadenar). Tascons, Friends (fins C3), Aliens i cordinos mínim, a partir d'aquí repetiu el que vulgueu i segons el nivell. Les vies estan poc equipades pel grau que tenen però amb les reunions montades (en general). Descens en rapel de dos punts.


Apa! Fins aviat ...i si hi aneu amb gos, compte que es tornarà boig quan vegi això, jeje!!