Entrada destacada

dijous, 29 d’agost del 2024

15 anys de... l'Estrella del Dia a la Roca Gran de Ferrús.

Quan mi paro a pensar, déu ni do de les vies fetes a la Roca Gran de Ferrús. Va costar d'anar-hi per primer cop, però ara és un lloc que hi vaig regularment. Avui fa 15 anys vaig fer-hi una raresa de les que només un romàntic com jo, pot fer: l'Estrella del Dia.


Enganxo la piada escrita a la xarxa en el seu dia i que prou servirà per saber el que us trobareu.

Vaig llegir que era una via interessant i com que ja havia fet les dels voltats vaig pensar que perdem massa no ho podia fer. Així que amb l'Axel vam anar a provar. Així que, grata sorpresa i si, via interessant. L'estrella poc la vam veure per culpa de la boira.

L1 en diagonal a la dreta, en general d'escalada fineta i més assegurat del que em pensava. Tot en lliure quedant el primer Ae en 6a+ i el segon en 6a. Molt bo i el més exigent. Reunió a reforçar.
L2 en travessia a la dreta fàcil i curt, totalment net. Reunió a reforçar.
L3 genial, primer a la dreta (on li arriba la via del Corb) i després a l'esquerra. Gairebé equipat. No alliberem el passet Ae (deu rondar el 6b+) i fem un temptador A0, massa temptador per deixar-lo escapar. Reunió equipada.
L4 jo diria que practicament passa enxangat a la via del Corb, dit d'una altra manera, llarg comú amb la via del Corb. Gairebé equipat també i reunió equipada.
L5 segueix la canal-fissura inicial i després per les plaques de la dreta. La canal és herbosa i la placa a pèl. Reunió a reforçar.
L6 molt bona placa díficil de protegir fins als arbres que dominen.
A partir d'aquí fa un curt flanqueig a la dreta per conectar amb la Directa Anna, bastant mediocre. Millor allargar el L6 fins la reunió del recordatori a L'Ignasi Cisa de la Directa Estel (50m) quedant una sortida guapa i una conbinació bona per pujar al Pilar Sud.
Vam usar un quatre claus, tascons, Camalots fins l'1 i els Aliens.
Equipament de burils bastant vellets però amb xapa i poca cosa més.

També us he fet una mica de ressenya per si us es d'utilitat, recordo que calia aguditzar el sentit de recerca.


Apa! Fins aviat i ...una altra foto perque no sigui dit.