Entrada destacada

dissabte, 9 de maig del 2015

El Tritó Sauvage a la Roca Gran de Ferrús.

Quan el temps és estable val la pena anar en aquells llocs on sempre és insegur. Quan fa dies que no plou s'ha d'aprofitar per anar en aquelles parets que els hi costa d'eixugar-se. Quan fa calor cal buscar una estona d'ombra. I quan és cap de setmana s'han de buscar llocs tranquils. Per tant, la Roca Gran de Ferrús complia tots els requisits per la fantàstica jornada d'avui.


El Tritó Sauvage és una molt bonica via, extranyament oblidada i de les que feia anys que tenia a la llista. Cal dir que l'edat no perdona i els burils no en són l'excepció. Així que aneu preparats per grau apretat, escalada tècnica (sobretot el diedre del L2) i assegurances antigues. Bon ambient en els Ae's superiors.


Via semiequipada on calen els tascons, Friends (fins C3), Aliens, bagues llargues i dues xapes recuperables pel L1, L3 i L4 (ull que costen de veure). R1 i R2 equipades, R3 difícil de reforçar (només dos burils), R4 fàcil de reforçar i R5 amb només dos burils impossible de reforçar, recomanable anar a buscar el pi de la R6. Roca molt bona i adherent.


Pel descens, pujar fins un gran gran pi característic, travessar horitzontalment a l'esquerra i després baixar per grades delicades fins la curta desgrimpada final (4m). Molta precaució si no és fa en bones condicions.

Apa! Fins aviat i assegureu-vos que el L2 està sec, sinó podeu flipar bastant... per no dir molt.

8 comentaris:

paca ha dit...

via molt bonica!el decens l`has explicat be? Jo mai he baixat tal com dius...
Via molt recomenable i els seguros son bons.les reunions es poden reforçar amb claus. Ara ves a fer la " Per tu i semp`re per Tu" que es semblant pero un xic mes difñícil.També amb burils i espits vermells

Parce ha dit...

Ei Paca. Si, la 'Per Tu i Sempre per Tu' també està a la llista.

L'R3 si que es pot reforçar tot i que costa, però l'R5 ja et dic jo que ni amb claus és pot reforçar.

El descens, jo crec que si. Nosaltres vam pujar fins l'esplanada (sorprenent) sota el desplom somital i vam creuar a l'esquerra, fins que ens vam adonar que haviem pujat massa i que una franja rocosa ens impedia baixar. Llavors vam tornar enrrera per trobar unes vires i anar a sortir sota la franja comentada i ja tirar avall. Això si, molta precaució tota l'estona.

Imagino que tu vas anar a la dreta i a sortir a sobre el pilar sud, oi?

paca ha dit...

si,vaig sortir cap a la dreta.salut mestre!

albertganxets ha dit...

apunto al DEBE
estic en números vermells ...

Parce ha dit...

Ui! Aquesta no et tocarà enlloc!

Jeje!!

Unknown ha dit...

Bones, ahir vaig estar a la roca d´en Farrus i vaig fer el primer llarg d´una via que no se que era,(pero IV, segur que no mes be 6b aprox)... buscaba la directa estel, pero no la varem trobar (ara veien la foto seria mes facil, anava amb una impresio blanc i negre molt pobre)..
Voldria saber on ens varem possar i tenir resenyes d´altre vies qu vaig veure... el lloc em va encantar i vull tornar pero no se on obtenir resenyes ... on puc conseguirles? merci

Parce ha dit...

Crec que vau fer el L1 de la Via del Corb... eren burils vermells? si és si, és la del Corb.

Busca per la xarxa crec que trobaras les que necessites.

Sort i compte amb el Ferrús, Toni.

Anònim ha dit...

Bones! Algú sap de qui és la via del tritó salvatge??
Gràcies