Entrada destacada

dimarts, 18 de juliol del 2023

Gran viatge de consolació.

A la muntanya, la metereologia ho condiciona gairebé tot. I per escapar de la pluja prevista en el nostre objectiu inicial, ens hem trobat amb un fortíssim vent (del tot inesperat) en el nostre viatge de consolació. Tot i així, ens hem endut una gran clàssica del Picu Urriellu.


Després d'una pujada dins la boira ploranera tant freqüent en aquestes terres i d'una nit d'insomni dins el refugi (pel típic roncador), el dia és lleva magnífic per afrontar la Leiva de la cara oest. Part inferior sense problemes amb algun pas picantó però dins els límits establers d'una clàssica i, la part superior per un diedre inacabable, poc equipat i super estètic. I entremig dels dos trams, un parell de llargs de traca i mocador que trenquen els esquemes d'una clàssica, especialment el L9 (el primer amb entitat després dels Tiros de la Torca).


Francament, he trobat aquest llarg molt més obligat que els altres i bastant perillós. El llarg clau de la via sense cap mena de dubte: per fer-lo en lliure s'ha d'escalar molt i molt bé, i per fer-lo en artificial (de flotants) s'ha de tenir molta destresa i sang freda. Per part meva, només puc agraïr a la cordada que ens precedia per deixar-nos totes les trampes hagudes i per haver. Moltíssimes gràcies cracks.


Sigui el que sigui, gran clàssica restaurada, bona i guapa via on haurem de dur alguns tascons, friends fins C3, Aliens i un bon variat de cordinos de totes mides i gruixos (i en funció del nivell de la cordada algun clau us pot anat més que bé). Roca boníssima en gairebé tot el recorregut.

I l'endemà, un vent fortíssim que espategava com un fuet pels cims que envolten la Vega de Urriellu ens va fer canviar de plans per buscar aires més tranquils, càlids i juganers amb la boira que anava i venia a la Peña Maín (just damunt del collado de Pandébano).


La Wish You Were Here és una vieta ben bonica i agradable. Reunions amb anelles per rapelar i algun parabolt en els punt més díficils. Cal dur friends fins C2 i Aliens. Roca bona amb algun bloc en el L1. Aproximació còmoda  en 30min des del pàrking del coll.

Apa! Fins aviat i us deixo amb les ressenyes que he fet.