Entrada destacada

dilluns, 20 de desembre del 2010

El Dit Maleït a la Torre de Canelles

Per Sta. Llúcia un pas de puça, per Nadal un pas de pardal i per St. Esteve un pas de llebre. Suposo que ja sabieu la dita, i es que avui hem apurat tant el dia que ja hem comprovat la mica que ja s'allarga.
La Torre de Canelles és una gruixuda agulla a les parts més altes del vessant sud de Narieda. Segur que us hi heu fixat. Navegant per la xarxa vaig trobar aquesta via i com que avui volia fer metres per les pèssimes previsions metereològiques dels propers dies, m'hi he encaminat fent la feixuga aproximació (1h sense camí).


Ha fet un dia genial per escalar, màniga curta, roca calenta.... llàstima que hagi tingut que anar cagan llets per la paret per què no s'hem fes de nit.
La via? ..... una més. Trams bonics, trams no tant. Trams verticals, trams ramposos. Trams equipats, trams a equipar. Però en general està bé, si més no fa gràcia pujar a la Torre.


La roca és molt bona i en totes les reunions hi ha una expansió com a mínim (menys al cim). Vodria mencionar diferents coses. En el L1, el 6b el podem passar en A1(tasconet super bo). El L2 és gairebé tot Ae amb passos llargs i una entrada a la reunió bastant rabiosa (pas clau de la via). Els L3 i L5 són en travesia, sobretot aquest darrer on costa de trobar la reunió (i sinó en arbres del jardí). En general, el sisè grau està bastant apretat (en artificial cap problema). El rapel de la Torre està equipat (i alguna reunió  inicial també). L'últim llarg és per acabar d'amortitzar la paret (millor pujar escalant que grimpant). I finalment, ens podem escapar pel jardí (tenir-ho controlat d'antuvi).

Apa! Fins aviat i foc a l'Obaga.

2 comentaris:

Llorenç ha dit...

Aquesta me l'havia mirat molts cops però els 6b's aquests feien una mica de por! ara amb la teva piada, igual ens hi deixem caure algun dia! molt bona!

Parce ha dit...

Pels 6b's tranquil Llorenç. Són d'espit i clau menys el primer que és un tascó (que costa una mica de trobar, per cert). En aquesta via el més difícil és l'entrada a la R2 i de lluny. Si porteu una antena de bones proporcions us anirà de conya.

Cuidat i Bon Nadal.