Entrada destacada

dilluns, 13 de desembre del 2010

Mar de Núvols i Parachutti di Colori a la Paret de Zaratrustra

Hi ha dies en que tot surt perfecte, tot segons el guió escrit, tot tal i com s'ha planificat i, avui ha estat un d'aquest dies. Dia bo, roca bona, via bona i companyia inmillorable. L'altre dia vaig pecar de xerrar massa i escalar tard, avui ho hem fet al revés, primer escalar i després xerrar.
Fa temps vaig descidir que a Vilanova de Meià no hi tornava anar més en cap de setmana (massa gent massa soroll) però avui som dilluns i s'estava de meravella. Com que la companya de cordada no hi havia escalar mai, hem descidit fer un tastet a les fabuloses plaques de la Paret de Zaratrustra.

Per començar la Mar de Núvols, via super bonica i roca de primera. Ben assegurada i restaurada, equipada per rapelar. Comença una mica més amunt que la Txubascos Vascos (nom escrit d'aquesta segona), una fetxa marca el camí. Hi ha una altra via, bé! de fet no sé si és una via, una variant o una trepitjada en tota regla de la via Disciplina que comença allà mateix. Ull a no col.lar-se.


Després ja hem apretat una mica més a la Parachutti di Colori. Característiques idèntiques que la Mar de Núvols però una mica més difícil.
Per baixar en rapel. De la Mar en dos: R4 a R2 30m i R2 a terra 60m. De la Parachutti amb un de 60m molt just ja s'arriba.
Per acabar, la ressenya.
Per cert! mirant la llibreta he vist que he fet la Mar de Núvols un parell de cops (Ag-98 i Abr-02).

Apa! fins aviat i foc a l'obaga.

2 comentaris:

Llorenç ha dit...

Veig que et vas buscar una bona companyia! je je je! la mar de nubols encara la tenim pendent! espero que no estigui tant pulida com alguns passos de la Txubascos Bascos!

Parce ha dit...

Je je!! Encara diria més, molt bona companyia.
Crec que la Txuvascos està més polida. La Mar de Núvols està gastada però no tant i hi ha més presa alternativa. No tindreu problemes.

Cuidat. Ja m'avisaràs quan puguis anar a Vilamala.