Entrada destacada

dissabte, 7 de desembre del 2013

L'Atlanta a Canalda.

Hem costa començar el post per parlar de l'Atlanta de Canalda. Des del dia que vaig caure en el L1 (Ago-96), li tenia unes ganes intenses i especials, però aquesta via te diversos factors que la fan difícil de repetir. De fet, no se si algú ho ha fet, així que possible primera repetició.


El primer factor és el terme exposat que apareix en diversos passos, i a fe de Déu que ho és, sobretot el L2 (uf uf!!). I el segon factor és assegura-se que la roca estigui seca, ja que tota la via puja per una de les xorreres més actives de la paret, si això li sumem la poca insolació dels primers 60m fa que sigui complicat trobar-la en òptimes condicions.


No hi ha cap llarg fàcil. La via és difícil, dura, exposada, vertical, entretinguda, sinuosa, amb roca bona (menys el L1) però molt bruta per l'efecte de la xorrera. L'he fet tota en lliure (màx 6a+) i només hem clavat dos claus en el L1 (de fet un dels que hi havia en aquest llarg se'ns ha quedat als dits i netejant netejant ha quedat una bona fissura per un Alien).


De material: Tascons, Friends (fins C3, C4 opcional), Aliens, cordinos, bagues i 4 clauets opcionals recomanables. Afegeixo que el C4 només és per un pas del L2 on el C3 hi va una mica balder.


Apa! Fins aviat i ...l'últim llarg és vertiginosament bo.

4 comentaris:

edunz ha dit...

felicitats!
pregunta, l'inici de l'L1 és comú amb la V92 o paral.lela més enganxada al díedre de l'esquerra? segons la guia ho sembla, i ahir amb el dardaret m'ho comentava
sembla que si, que la darrera tirada és espectacular!

Parce ha dit...

Ei Edu. Si, el dibuix marca pujar pel diedre però el primer espit està molt a la dreta del diedre (5 o 6m), així que és molt millor entrar per la Víctimes.

Quan ets allà, ja ho veus que és tonteria anar al diedre, jo crec que allò està mal dibuixat.

Salut.

joan ha dit...

Feliçitats..encara no he escalat mai a canalda, veig que tu n'ets un veterà... m'en pots recomanar alguna per començar?, ja saps la fâcil de la paret per exemple

gràcies

salut i muntanya

Parce ha dit...

Tot depent del grau que facis tu i el qui t'acompanyi, però la Fills del Vent va bé per començar, o la Directa Estel si vols tibar un xic més. Assegurat que la paret estigui seca i porta una bona ressenya.

Sort Jan