Entrada destacada

dijous, 5 de març del 2015

La Santasavina a Busa.

Feia dies que no anava a Busa, que no anava a gaudir de la tranquilitat, l'aire net i els càntics dels ocells. Avui he anat a repetir aquesta bona via de la darrera fornada de vies de la paret i no crec pas que els seus oberturistes vulguin aturar-se aquí (així que tinc feina per dies, jeje!!).


La Santasavina és una via atrevida, ben trobada i ben resolta. Molt vertical a partir de l'R1 i amb bon ambient. Destacar el L2 com el més delicat i difícil (jo prou li hagués posat quelcom més) i sobretot el boníssim L3, millor com més amunt. A la ressenya oficial demanen un munt de material, nosaltres hem passat amb menys (C5 opcional) així que vosaltres mateixos.


Mínim els friends fins C4 (repetint C3 i C4), aliens, bagues i si voleu alguns tascons. Via poc equipada però amb les reunions muntades. Roca a estudiar: bastant justa en diversos punts del L1 i L2, la resta bona i molt bona a la segona meitat del L3. Corda fixa a l'inici.


Apa! Fins aviat i suposo amb amb la pluja i les repeticions la roca anirà millorant.


2 comentaris:

edunz ha dit...

molt bé Lluís!
un detall, falta afegir el nom de l'Anna a la topo que has fet:
http://edunz.blogspot.com/2014/02/vianova-santasabina-140m-6ba1-busa-sud.html
De material no acabo d'entendre el que comentes, .. veig que només heu obviat repetir el C2 i proposes els tascons que nosaltres no fem. El C5 ajuda força, ahir passàvem pel lloc quan estàveu acabant l'L1 i aquell final de llarg es fa millor i protegit per la fissu que no per la placa. I al trempat segon llarg també es col.loca i el fa menys difícil.

Llàstima que no provéssiu el 6c del tercer llarg... tinc curiositat, jo penso que és més, on l'alçada és determinant.

Doncs això, modestament pensem que és una de les bones del lloc!

Parce ha dit...

Ostres, tens raó!! Quina despistada! Ja ho arreglaré quan pugui.

Lo del material, doncs res, tenim estil i visions diferents: jo sóc molt de tascons i menys de friends i aliens. El C5 no el tinc i al no saber-ne les dimensions costa d'ubicar-lo en fissures erràtiques (L2), i el C2 si que el duiem repetit però amb un vam passar bé.

Ja sé que sóc raro, però últimament a la penya li agrada anar molt carregat de trastos, jeje!!

I si la via és bona però no crec que arribi a clàssica, el L2 és massa delicat.

Salut.