Entrada destacada

dissabte, 4 de juliol del 2015

El Gran Diedre del Pic de la Valleta (versió estiuenca).

S'ha de fugir com sigui d'aquesta calor. Mare de Déu senyor!!! Crec que feia anys que no en feia tanta i tants dies seguits. Avui, fins hi tot a les cotes altes del Pirineu apretava, almenys al Pic de la Valleta.


Hem anat a fer el Gran Diedre. Via fàcil i d'una lògica absoluta. Com que fa dies que no plou l'hem trobat en perfectes condicions, només la congesta de neu de peu de via ens a molestat un xic i hem entrat una miqueta per l'esquerra (res important). Per la resta, amb cinc llargues tirades i una de curta per arribar a dalt n'hem tingut prou (possibles reunions intermitges).


Semiequipada amb pitons (més com més amunt) i reunions a reforçar. De material: els flotants habituals sense repetir res i recomanable dur un martellet per repicar els claus (nosaltres n'em tret dos amb els dits). Roca bona (bastant pulida per l'aigua i el glaç) i amb pedres soltes i inestables en els replans.


Apa! Fins aviat i si teniu cordades al davant... millor que canvieu d'objectiu.

4 comentaris:

Els Visas ha dit...

Hola Parce,
Bona escalada per sortir de les calorades, nosaltres ahir varem pujar al Pedra i també feia molta calor
Voldria demanar-te informació i consell.
La setmana vinent passaré uns dies a Canalda amb la familia i el dimeces puja un company per escalar.
Voldria anar a coneixer les parets del riu Lacó on tenui una bon grapat de vies que m' atrauen però tinc por de la calor.
Pots aconsellar-me quelcom per fer ?.
Estàs per Solsona? un dia podriem veure'ns?
Salutacions i molts records
Josep Estruch

Parce ha dit...

Si no afluixa la calor, NO vagis a Riu Lacó (rodolíiii, jeje!!!). No, ara en serio. Riu Lacó és cara sud i la part inferior cara est, això vol dir que hi cau una bona llesca de sol. Hi ha altres parets a la comarca que estan a l'ombra, algunes al matí d'altres a la tarda. Jo estaré per Solsona alguns dies, sobretot els vespres, diguem quins dies et van bé i ens trobem a la Roella.

Els Visas ha dit...

Hola Parce, geacies per l'informacio.
Estic a Canalda i hi ha molt poca cobertura Que tal les vies del Santuari de Lord? Nosaltres sortirem a escalar el dimecres pel mati que puja el company.Teoricament avui per la tarda sobre les 7 baixare amb la familia per viitar Solsona. Passare per la roella i donare records per tu.
Tan de bo poguem veure'ns,
Salutacions
Josep Estruch

Xavi ha dit...

Avui l'hem repetit i també ens hem endut 2 pitons de regal. Salten només mirar-los! Via maca i lògica, amb algun tram trencadot. Avui una mica molla per pluja de fa 2 dies (i al segon llarg encara hi havia una congesta esquivable per la dreta, però que regalimava aigua cap a les fissures de la primera tirada...). Bones vistes i via fresqueta per a dies de molta calor com ha estat el cas. Gràcies per la ressenya, ha estat la més detallada.