Entrada destacada

dimecres, 20 de juliol del 2016

Esperó Maus a la Roca Punxeguda

Feia tant temps que no anava a la cara nord del Cadí que practicament no recordava res i, ha estat divertit tornar-hi per fer memòria i actualitzar els horais d'aproximacions, descensos i una mica tot plegat. Avui hem anat a repetir l'Esperó Maus a la Roca Punxeguda, via poc repetida i on cal anar curtit o us deixarà curtits.


Tot i un grau fàcil, cal anar amb diverses lliçons d'escalada ben apreses. La primera i més important és saber assegurar-se bé, ja sigui en els llargs com en muntar unes bones reunions. La segona és saber gestionar la roca que en alguns trams és molt delicada. I la tercera cal saber llegir la paret i la ressenya (espero que la que he fet us ajudi una mica més). Amb tot, aventura garantida.


Via gairebé desequipada on haurem de dur tascons (algun de petit), friends fins C4, Aliens i bagues per blocs empotrats. A partir d'aquí, si no voleu dur claus (nosaltres no els hem fet servir) millor portar els aliens i  els friends fins C2 repetits. Roca molt variable amb trams molt bons i trams molt dolents, pedres soltes en els replans com a norma. Precaució en el llarg del flanqueig.


Apa! Fins aviat i hauria de ser una obvietat però... casc imprescindible.