Entrada destacada

divendres, 1 de juliol del 2016

La Jordi Verdaguer a la Sud del Pedraforca.

Ara ja toca, ara ja torna a ser època d'anar a muntanya per escapar de la calor de la plana, així que he tornat anat a la tranquila cara sud del Pedraforca a fer una via amb molt poca informació i que m'ha sorprès gratament: la Jordi Verdaguer.


Molt bonica via amb diversos trams xulíssims i diversos trams d'apretar fort. De fet, si no fos per la vira inclinada de la Gran Diagonal, que li treu ambient i compromís, seria una de les grans de la paret. Cosetes a destacar: els llargs inicials et posen a to rapidament. L4 tipus Naranjo és boníssim (és una variant, l'original va per la Via de Tots). El L5 apreta però no ofega (jo crec que si l'Ae estigues un metre més a la dreta sortiria en lliure raonable). I el L7 en bavaresa impresionant i molt atlètica.


Dur friends fins C3, Aliens i cordinos. Hi ha molts llargs que estan completament equipats, nosaltres només hem posat trastos en el L2 i L7. Restaurada menys alguns passos del L3 i tot el L4 i reunions amb un punt de rapel (R1 penjada). Roca excelent en tot el recorregut (alguna pedra sense importància). Pas delicat al final de l'Ae del L3 i a la meitat del L5 (clau que blinca i plom precari respectivament).



Apa! Fins aviat i per cert!... l'inici del L3 és una mica raro però vosaltres seguiu els parabolts. Ah! i la pista per pujar no està massa bé (grava i reguerots de la pluja), recomanable 4x4.