Entrada destacada

dimarts, 6 de juny del 2017

L'Ancestra a l'Asiàtica.

Tornem a Montserrat però aquest cop al vessant nord de Frares, zona que feia bastants anys que no hi anava. Avui hem fet cordada de tres a l'Asiàtica per poder mirar i tocar aquesta raresa montserratina com és la famosa llastra de calcari de l'Ancestra.


Clàssica del vessant nord però amb diversos ingredients que la fan picant (i perque no dir-ho, perillosa). Via amb dues part ben diferenciades: la inferior bastant lletja, bruta i herbosa i la superior molt bonica, vertical i elegant (si una part compensa l'altra ja és a criteri de cadascú). Dic picant perque el grau és ajustat i dic perillosa perque hi ha un parell de trams amb cordes fixes en estat putrefacte... molta precaució!!!!.


Les assegurances hi són justes i calen tascons, friends fins C2, Aliens i algunes bagues. Algunes reunions reforçades amb un parabolt (de 8mm) i altres a reforçar amb el que es pugui. Roca dolenta al L1 i bona o molt bona a la resta. Herba i fullaraca al L2. Sol des de bon matí i fins la tarda (cara est, ull!!)


Apa! Fins aviat i ...per cert, l'últim llarg té la seva gràcia, no baixeu la guàrdia.

4 comentaris:

paca ha dit...

l`íltim llarg, amb niomés 1 spit, segons per on l`agafis...

per cert, esta prohibit escalar aqui fins l`agost!!!

Parce ha dit...

Un espit i quatre o cinc metres a l'esquerra un pontet de roca miserable... deu ni do amb el passet (i segons algunes ressenyes només Vº).

Acabo de mirar les regulacions, Paca, i està prohibit del 15 de Febrer al 31 de Maig. Ara ja s'hi pot escalar.

Cuidat crack.

paca ha dit...

ok

isacoc ha dit...

Ahir varem anar a repetir-la. Les cordes d'accés a R0 estàn tocadetas... Portàvem per canviar la que queda al L2 però varem trobar una que està prou bé (agafada d'un burí). En el nostre cas varem fer aquí R1, a fi de fer la via en 3 llargs d'uns 50/55m. Salut!