Entrada destacada

dimecres, 13 de juliol del 2022

Noves vies als Llengots de la Llosa del Cavall.

Aprofito la poca fresca matinal d'avui, per acabar els retocs que tenia pendent en dues vies obertes durant els confinaments a la zona dels Llengots de la Llosa del Cavall i, així aprofito per publicar-les. La primera situada en els Cingles de l'Artiller (una mica més amunt del Sector Ferrata ja publicat) s'anomena -On Anirem a Parar?-. Bonica columna de roca amb ben poca vegetació i un muret final ben sorprenent. I la segona, una mica més amunt que la primera, trenca la virginitat d'una al.lucinant placa batejada com a Placa del Bosc, la via Aromes del Solsonès és una trepidant escalada amb un L2 brutal.


La primera està equipada on cal dur 5 cintes +R. i alguna baga (Aliens opcionals). Roca bona en general i descens en rapel (equipat) del darrer mur i després cap a l'esquerra fins a trobar el corriol de descens de la Cresta del Sol i la respectiva ferrata (precaució).

Per la segona cal friends fins C1, Aliens i alguna baga per merlets. Roca molt bona i descens en rapel (tot i que també es pot baixar caminant cap a l'esquerra). Menció especial al L2 amb les assegurances justes.

Aproximació: deixar el cotxe mig quilòmetre abans del pont (nou) de Vallonga (pàrking de la Cresta del Sol) i agafar la pista forestal que s'endinsa a la vall (de Valielles). En la bifurcació agafar la pista de l'esquerra i seguir-la (en forta pujada) fins al final i més enllà del Sector Ferrata. Poc abans de que es transformi en corriol, trobareu unes fites a l'esquerra que pugen a On Anirem a Parar? (25min) i, si seguiu el corriolet al cap de poc us trobareu tres grans roures a la dreta, i en el tercer deixar el corriol i pujar al peu de paret (35min).

Apa! Fins aviat i ombra a primera hora del matí.

Nota (del 25 d'Octubre de 2022): Repeteixo l'Aromes del Solsonès en cordada per confirmar el grau del desplom inicial del L2: una bona apretada de dos xapes i la resta xino xano fins la reunió. Molt bona via.

Per mi la roca és molt bona, el company diu que no tant. Així que vosaltres mateixos, agafeu-vos a on vulgueu, jeje!!