Entrada destacada

divendres, 22 de juliol del 2022

L'Esperó del Centenari a la Punta de la Vinyola.

Gràcies a internet vas recollint informació de les activitats d'altres cordades de vies que saps que existeixen però la informació que tens és molt antiga i dolenta. Això justament és el que m'ha passat amb l'Esperó del Centenari de la Punta de la Vinyola aprop del coll del Pimorens. Molt bona via que no desmereix en res a les altres tres que hi he fet al costat (una, dos i tres).


Certament pot convertir-se en clàssica (si no ho és ja) amb un grau fàcil, una escalada franca i un assegurament mínim però suficient. Recorregut elegant, aeri en ocasions i amb molt bones vistes al ser un esperó. Jo he disfrutat moltíssim. El L1 és una mica indefinit, amb un peu de via on cal cercar unes lletres vermelles illegibles. L'últim llarg pot fer-se per diversos llocs i en funció de les forces que quedin o la presa que tingueu podreu escollir.


Totes les reunions (menys la cimera) hi ha un Long Life (que dóna seguretat) i als llargs alguna esquitxada de claus (alguns ben amagats). Cal dur alguns tascons, friends fins C3 i Aliens (sense repetir res) i alguns cordinos o bagues per llaçar algun merlet. Roca molt bona en general amb algun bloc sospitós.

Apa! Fins aviat i descens per l'esquerra... per la canal amb el Pic de la Valleta.