Entrada destacada

dijous, 18 de juliol del 2019

La Xemeneia Filiprim a Busa.

La part més oriental de la cinglera sud de Busa hi toca l'ombra a primera hora del matí, per tant, ben bé sud no deu ser, més aviat sudoest. A més a més, l'encaració de la Xemeneia Filiprim ens dóna més estona d'ombra: almenys fins a migdia. Així, em aprofitat la ben entesa per fer-la en aquest matí d'estiu.


És una llàstima que la via estigui envaida per les herbes i un esbarzer de bones proporcions en la primera meitat del L1 i també, és una llàstima que la roca de l'últim llarg sigui francament dolenta, perquè tot el que és la part central format per la xemeneia pròpiament dita és molt bonica i d'agradable escalada. Valdria la pena fer-li una neteja, sense dubte.


De material només trobareu una baga al cim i dos claus a l'R1: el mínim imprescindible per poder rapelar (preveure bagues) ja que la via acaba en una agulleta separada de la paret i el que queda fins a dalt és una autèntica selva mediterrània. Cal dur els friends fins C3, Aliens i diverses bagues llargues per blocs empotrats. Roca bona a la part central de la xemeneia i dolenta a la resta on també hi ha herba com he comentat.


Apa! Fins aviat i per cert... us dec encara la ressenya de la darrera visita feta a Busa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'esbarzer ha rebrotat. Vam delmar-lo a consciència. La natura sempre guanya. Bon estiu!

Anònim ha dit...

Ah... Vam batejar el cim com a roca dels Arbrets. Molt trad tot plegat.