Entrada destacada

dilluns, 6 de setembre del 2021

La JosepMª Cases 'Xuxe' a l'Ag Gran de les Morreres.

Molts dies sense escalar (massa dies) i avui hem aprofitat la tarda per fer-ho en aquesta via de recent obertura al Port del Comte. Estètica i elegant, la Josep Mª Cases 'Xuxe' puja per l'altiva Ag. Gran de les Morreres: un caos de puntes, gendarmes i ag. de variades dimensions en el vessant més sud de la muntanya. 


Vieta prou interessant amb els seus trams bonics i atlètics i els seus trams rostollets (més dels primers que dels segons). Destacar la verticalitat del darrer llarg amb un parabolt estratègicament col.locat que dóna confiança per apretar en lliure (tot i que tampoc és tant dur com diu la ressenya original).


Poques assegurances als llargs i reunions equipades (per rapelar també). Cal dur Aliens, friends fins C2 i millor el C4 que el C3 i diverses bagues. Roca variable on cal estar atent (el punt que li falta a la via per acabar de ser bona del tot) i algun curt tram herbós (L2). Descens en dos rapels (20 i 60).


Apa! Fins aviat i per l'accés des de Coll de Jou recomanable un vehicle tot camí o similar... sinó sumar 30min més de caminada.