Entrada destacada

dilluns, 17 de gener del 2022

Via dels Filòsofs al Racó d'en Guillem.

Últimament a la comarca s'estan obrint (o equipant) vies amb moltes xapes (masses xapes), una clara mostra del poc ofici dels seus oberturistes. L'abús i mal ús del taladro porta a una autèntica involució en l'escalada i, a un degoteig de restriccions que acaben en el millor dels casos en una regulació.


El Racó d'en Guillem de camí al Santuari de Lord i les seves vies, com la Via dels Filòsofs, és el llegat que quedarà en uns turons rocosos sense cap tipus de gràcia ni sentit perque siguin escalats. No vull perdre el temps ni per fer una ressenya.

Apa! Fins aviat i ...oberturistes de taladro, feu-vos aquesta pregunta cada cop que apunteu la broca a la roca: Si l'haguéssiu de posar a mà, el posarieu aquí?

3 comentaris:

blog del guillem ha dit...

Bon dia
En primer lloc respecto mol la teva opinió, que es la teva, no es la millor ni la pitjor, simplement es la teva i per tant totalment respectable.
En segon lloc vull dir-te que possiblement he posat mes ramplons amb el burilador vermell i amb algun de ferreteria, així com espits tots ells picant pedra que no parabols amb maquina, treien, possiblement les restauracions de vies per material obsolet i /o perillós.
Admiro la teva trajectòria passada i actual, una forta encaixada
Guillem

Parce ha dit...

Doncs res, Guillem. Posicions oposades. Jo també admiro la teva trajectoria passada, llàstima que, vist lo vist, no pugui dir el mateix de l'actual.

Una altra forta encaixada.

blog del guillem ha dit...

Se que es difícil que es pugui entendre fer alguna cosa en l'escalada que sigui didàctica per infants i geriàtrics.. però son dos conceptes a tindre en compte... segons el meu particular parer.
Un altre cosa es que algú se aixi dedicat, des de el anonimat i probablement influït per opinions de gent amb un cert carisma i una certa influencia mediàtica a arrasar anònimament i desconstruir allò que dintre del seu pensament es "la veritat". En fi per sort ni Tu ni Jo estem dintre d'aquesta categoria... potser algun dia tindràs una visió diferent o no... però la disparitat respectuosa es beneficiosa.
Guillem