Entrada destacada

dilluns, 3 d’abril del 2023

L'Avi del Mas de St. Pere al Roc de Collars.

Dia perfecte per fer una via que estava a la llista des del mateix moment que en vaig veure la ressenya: L'Avi del Mas de St. Pere al Roc de Collars. Amb el temps, aquesta via ha sofert petites modificacions passant de ser una via amb trams d'artificial a fer-se totalment en lliure. Una evolució ben merescuda donada la bellesa de l'itinerari.


Jo anava amb moltes reserves perque el grau se m'escapa una mica i amb lo mantinguda, vertical i aèria que és, he escalat en mode conservador (de pila) i, tot i així, prou he hagut d'escalar en diversos trams. Realment molt bona si es va una mica bé de grau i només un pas en el L3 l'he trobat una mica malparit (posar un microtascó en un antic "clavadero" no és la millor assegurança del món). Menció especial al preciós i sorprenent L2 i, a l'igualment preciosa i sorprenent bavaresa del L5.


Obligada en el 6b tot i estar bastant semiequipada i cal dur alguns tascons petits, friends fins C3 (C4 opcional per la bavaresa), Aliens (bastant completet) i una xapa recuperable per llaçar els cargols d'espit que han deixat tot i la restauració. Roca molt molt bona i  descens en rapel al gust (R1 sense anelles).


Apa! Fins aviat i últim llarg merament de col.leccionista... no cal ni que us molesteu.