Entrada destacada

divendres, 31 de març del 2023

Drac Queen al Tossal del Coscollet

Feia tant temps que no feia una via tant llarga i encara més temps que no anava al Tossal del Coscollet d'Oliana, que he de reconeixer que estava una mica nerviós. Al final, tot a sortir sense cap contratemps important i en set o vuit horetes ja tornàvem estar al cotxe (aproximació l'hem fet des de dalt i baixant per la canal).


Hem repetit l'última via oberta al lloc: la Drac Queen, prou interessant i bonica. La podríem dividir en dues parts: la inferior amb trams de resalts, algun diedre xulo i algun altre ben rostoll. I la part superior, molt més bonica, aeria, vertical i mantinguda amb un super llarg de fisura ben exigent. La via està bastant semiequipada amb material divers, especialment cordinos en ponts de roca i sabines, en alguns llargs estan estratègicament colocats i fan innecessari afegir quelcom més. 


Tot i així, cal dur friends fins C3, Aliens, algunes bagues o cordinos i alguna cinta més del que diu la ressenya original (almenys unes 15). Roca bona en general però amb nombrosos trams amb roca dubtosa, pedra solta als replans i algun tram herbós (sobretot a la meitat inferior). L'aproximació per la canal és molt millor sobretot pel retorn al cotxe.


Apa! Fins aviat i els rapels de la canal estan restaurats: 40+60 amb xiclet, alerta en NO deixar escapar les cordes sinó... pillada màxima, jejeje!!!


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola
Pots aclarir si realment fa falta 4x4 per anar per dalt o amb un cotxe raonablement alt s'hi pot arribar ?
Gràcies