Entrada destacada

dilluns, 27 de febrer del 2012

Toma Mate i la Xemeneia Fantàstica a la Paret del Doll

Qui s'en recorda del fred siberià? (abans s'en deia hivern). Amb el bo que fa i l'absència de boira m'he descidit a descobrir un raconet de país que tenia poc controlat i feia dies que em rondava pel cap, la Paret del Doll.


Aquest lloc és curiós per què si segueixes la traça desdibuixada dels corriols encara vas bé però en el moment que el perdis pot ser un autèntic infern seguir endevant, així doncs, cal estar molt atents i no confondres amb les traces dels porcs fers.


Volia fer una via però com que he anat ràpid n'he pogut fer dues. He començat per la Toma Mate i després per la Xemeneia Fantàstica. Totes dues són escalades de xemeneia, gairebé sempre ampla, però amb algun que altre pas d'empotrament (motxilla poc recomanable). La segona és molt espectacular per les estructures desplomades que l'envolten i la profunda xemeneia per on puja.


La roca és força variable però majoritariament bona, amb molta pols en els preses. Trams molt herbosos en la part superior de les dues vies, molt desagradable d'escalar i sortida al cim on cal anar a buscar la sabina de rigor per montar la reunió. Aquestes s'han de reforçar o montar totes i en alguna s'ha de ser una mica hàbil. En resum, vies d'aventura en que cal experiència.


Apa! Fins aviat i ...millor portar pantalons llargs.

2 comentaris:

jordimarmo ha dit...

epa Lluis ja esta be que algu tregui la pols de les vies del Doll!! aquesta Xemeneia fantastica penso que es una via prou guapa i recomanable, tot i que no hi ha res en tota la via, pero s'equipa be.
Per cert en un article que vaig fer al Vertex d'aquesta zona, hi va haver un error hi figurava que estava totalment equipada!!!

Parce ha dit...

Ja m'en vaig adonar ja de l'error. En el L1 flipava bastant amb el criteri d'equipat, jejeje! Però venint de vosaltres qualsevol cosa podia ser certa.

Cuidat crack!