Entrada destacada

dijous, 9 de maig del 2013

15 anys de... la Mare Tenebrosum a la Paret dels Sostres.

Molt, molt, i molt orgullós estic de la repetició d'aquesta preciosa via de la Paret dels Sostres d'Oliana. Pensareu que exagero però el context de l'any 1998 feia d'aquesta repetició una autèntica odisea (per mi). Només disposava de la ressenya de l'antiga guia de l'Alt Urgell on demanava una patac de claus i l'horari era de 15 hores, sense referències, sense camí (la ferrata no existia llavors), allunyada de tot i de tothom i el més important: a partir de mitja via era impossible baixar-se. Feia gairebé un any (Jun-97) un ruixat matiner va fer repensar-nos l'empresa però fa 15 anys vam tornar-hi disposats a donar guerra.


Realment l'entorn de la Mare Tenebrosum a canviat moltíssim des de llavors, fins i tot la pròpia via a canviat: l'any 1998 el llarg més difícil era la fissura/diedre del L3, actualment els tres primers llargs estan equipats gràcies a la Pirata Solitari i la resta era una trepidant escalada en 3D fins arribar a la sortida del sostre del L9 (el Cor) on el pati i la placa que et venia a continuació et tallava la respiració.


Bastantes cosetes us podria explicar de la via però tampoc es qüestió de desvetllar els secrets, tot i així un parell de detalls us els donaré. Nosaltres vam fer diversos passos d'A2 entre els burils de l'Ae dels L8 i L9 ara potser ha canviat però tingueu-ho en compte. Sortint del Cor vam clavar però NO ganxejar així que vosaltres mateixos, i sobretot sobretot la càmara amb la bateria carregada al màxim, quina pena no tenir fotos, snif, snif!!

Apa! Fins aviat i ...evidentment no cal que us digui que és una via extraodinària, del millor que he escalat.

2 comentaris:

Chavi ha dit...

Hola Parce,
Yo la quiero hacer. Ti te apetece ir juntos tiene mi móvil Jorge.
Un abrazo, Chavi

Parce ha dit...

Ei Chavi.

Hombre si quieres ir durante este año te diré que NO, ya que tengo otras vias en mente, pero para los próximos años estaria bien.

Grácias de todos modos por la proposición. Salud.