Entrada destacada

dissabte, 18 d’abril del 2015

El Paso Dyatlov al Cap del Ras.

Torno al Montsec d'Ares per enèssima vegada en les darreres setmanes. Aquest cop al Cap del Ras a fer El Paso Dyatlov ja que el temps tampoc estava per tirar coets i calia escalar ràpid per si de cas tornava a caure el xàfec d'ahir.


Via típica d'Àger: part inferior vertical i bonica i, part superior de resalts i feixes bastant més desagradable. El que NO acabo de veure clar és la graduació que proposen els oberturistes, ja sé sap que això és molt subjectiu però no l'acabo d'entendre: jo el L1 l'he trobat regalat, el L2 bé (sense la sabina màxim 6b), però l'inici del L3 ni de conya és 6b+ però ni de conya (sinó que m'ho expliquin), i el L7 com a molt 6a.


Semiequipada per no patir gens i reunions montades o en arbres. Roca bona però compte a l'arribada a les feixes. Amb friends fins C2, aliens i bagues fareu de sobres. Inici per la Diagonal del Trip (o una mica més avall), fletxa a l'inici.


Apa! Fins aviat i per cert... a l'última sabina de l'ultim llarg em llevar un ocell (ratlles blanques a les ales) que estava covant dos ouets al niu, si us plau, no l'escaleu fins la tardor.

2 comentaris:

luichy ha dit...

Bueno, es lo que nos pareció. El paso de la sabina está graduado a ojo, lo hicimos con ella (6a), pero pensábamos en cuando no estubiera (cualquier día de estos). El 6b+ lo vi así.
De todas maneras siempre hay que ir ajustando con las repeticiones, gracias por las sugerencias, ajustaré.

Parce ha dit...

Pues el paso de la sabina, yo lo hice de segundo sin tocarla (ni pisarla) y me pareció como mucho 6b.

Pero el 6b+ me parecio estratosférico para ser 6b+ (yo lo he subido dos grados así a ojo, que hice unos A0's bien chulos, jeje!!).

Y el Ae con salida de 6c es un poco absurdo pudiendo hacer dos pasos mas de Ae y salir tranquilamente. Si se hiciera todo en libre la cosa ya cambia, pero teniendote que colgar da igual hacer dos que dos más.

Nos vemos crack.