Entrada destacada

diumenge, 26 de febrer del 2023

Nova via. Sons d'Ultratomba al Contrafort de la Roca Alta.

Per aquests móns de déu hi ha moltes vies inacabades i la bona vista del company n'ha detectat una al Contrafort de la Roca Alta a Vilanova de Meià. La lògica és tant absoluta que costa de creure que l'hagin deixat a mitges però les expancions trobades a la part inferior i la seva absència a la part superior així sembla indicar-ho. Nosaltres l'hem batejat com a Sons d'Ultratomba, i si en teniu més informació serà d'agraïr.


Com dic, la via és d'una lògica absoluta anant a buscar una espectacular fisura (offwitch) i acabant per una increïble xemeneia. Tot, dominat per un inmens sostre en forma de banya que sobresurt de la paret desafiant la gravetat d'una manera pertorbadora. Bonica via on el peatge a pagar són les crostes del L1 i els blocs precàris a l'inici del L3.


La part inferior, que ja estava oberta, està semiequipada amb material antic i la superior desequipada (nosaltres només hem afegit l'R2 i dos ponts de roca en blocs empotrats). Cal dur algun tascó petit, Aliens i friends fins C4, recomanable dur el C6 per l'offwitch (nosaltres duiem el C5 i ens ha faltat talla). Roca variable, bona en general, precaució amb les crostes i blocs comentats.



Apa! Fins aviat i suposo que el company ja us explicarà les seves sensacions en el seu blog.